Archívum - Hírek 2012
SZILVESZTERI BÁL 2012
2012. december 31.

Immár 11. alkalommal került megrendezésre a Kossuth Közösségi Házban az ó évet búcsúztató és az újévet köszöntő Szilveszteri bál.
A díszteremben szépen megterített asztal várta a vendégeket. Nyitótánccal kezdődött az este, Debreczeni Rita és Csenge László angol keringőt táncolt. A finom vacsora elfogyasztása után a helyi Impossible Dance Company és az Art Revolution tehetséges táncosai nyűgözték le a közönséget. A vidám hangulathoz és tánchoz a zenét, a Tardonáról érkezett Goodwill Trió szolgáltatta. A felhőtlen mulatozást csak az éjfél elérkezte tudta félbeszakítani. Ekkor felcsendült a Himnusz, durrantak a pezsgők, koccantak a poharak, hangzottak a köszöntések. A svédasztalos éjféli étek után került sor a tombolasorsolásra, s az önfeledt hangulatot, táncot és szórakozást csak a hajnal elérkezte zárta be.
Reméljük, hogy a 2013-as évet is hasonló jókedvvel búcsúztatjuk majd!


MINDENKI KARÁCSONYA
2012.december 21.

A "Mindenki Karácsonya" a Kossuth Közösségi Ház dísztermében, idén december 21-én, pénteken került megrendezésre.
Csodálatos díszkivilágításban gyönyörködhettünk, a Kossuth tér is fényáradatban pompázott.A díszteremben újabb csillogás fogadott bennünket. A színpadon a betlehemi jászol, a szépen feldíszített karácsonyfa és a beltéri díszkivilágítás sejtette: közeleg a Karácsony! 17 órakor kezdetét vette az ünnepi műsor, ami Komjáthy Lajosné polgármester asszony köszöntőjével kezdődött.Meghitt szavakkal beszélt: "..ez a csodák éjszakája, Jézus születése, melyet oly nagyon vártunk, és a családok ünnepe." Kihangsúlyozta: "minden ember két közösséghez tartozik: az első és legfontosabb a család. A másik nagy közösség az a település, ahol az otthonunk van." A Sajóvámosi Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az itt élő lakosok jól érezzék magukat. Ünnepi köszöntője végén minden jelenlévőnek újult erőt, és jó egészséget kívánt a 2013-mas évhez.
Ezután következtek a sajóvámosi fellépők.
Elsőször lépett színpadra az Impossible Dance Company tánccsoport. Két korosztály modern táncában gyönyörködhettünk.Az óvodás gyerekek verset mondtak, a karácsonyi angyalokról énekeltek és vidáman táncoltak.Községünk két fiatal tehetséges énekese: Szajkó Anita és Tötös Roland énekelt karácsonyi dalokat. A közönség viharos tapssal jutalmazta előadásukat.A fellépők sorát a Feeling Dance tánccsoport követte. Showműsoruk, kiváltképpen a kicsik tánca elvarázsolta a nézőket. Az Arany János Általános Iskola diákjai verssel, zongorajátékkal és Jézus születésének történetét felelevenítő, betlehemes játékkal kedveskedtek a jelenlévőknek.A Sajóvámosi Néptánccsoport előadása az idén is osztatlan sikert aratott. Utánuk az Art Revolution-os lányok következtek, akik szintén sikeresen szerepeltek.Az előadások sorát a Sajóvámosi Népdalkör zárta: egyházi és karácsonyt köszöntő énekeket adtak elő, mely meghitt hangulatot varázsolt. Reméljük, hogy a karácsonyi műsor meghittsége átjárta minden jelenlévő vendég szívét.
A büszkék lehetünk arra, hogy a "Mindenki Karácsonyát" immár 11. éve közösen ünnepelhetjük. Köszönjük a felkészítő pedagógusnak, csoportvezetőnek és mindenkinek, aki segítette ünnepségünket.


Összdolgozói Karácsonyi Ünnepség 2012
2012. december 15.

2012. december 15-én a Szőke kastély éttermében volt megtartva az Összdolgozói Karácsonyi Ünnepség, melyre az önkormányzat valamennyi dolgozója tiszteletét tette. Az ízlésesen megterített asztal már a karácsony közeledtét sugallta nekünk.
Ünnepi köszöntőt mondott Komjáthy Lajosné polgármester asszony. Megköszönte valamennyi munkatársának az egész évben nyújtott munkáját. Kitért arra is, hogy a 2013-as év sok változást hoz az önkormányzatok és az iskolák életében is.
Körjegyző asszony, igazgató asszony és óvoda vezető asszony is köszönetet mondott valamennyi dolgozójának, minden jelenlévőnek boldog békés ünnepeket kívánt.
Ezt követően az óvónők karácsonyi dalokat énekeltek, vidám hangulatot varázsoltak ezzel mindenki szívébe. A vacsora elfogyasztása után, kellemes beszélgetés következett, majd az est végén mindenki egy kis édességgel térhetett haza.
Köszönjük önkormányzatunknak, hogy advent időszakában ezt a pár órát együtt tölthettük el.


SAJÓVÁMOSI KARÁCSONYI FÉNYEK!
2012. december

MEGHÍVÓ
2012. december 26.

MEGJELENT A SAJÓVÁMOSI KISBÍRÓ KARÁCSONYI SZÁMA
2012. december 20.

MEGHÍVÓ
2012. december 11.

NAV TÁJÉKOZTATÓ!
2012. december 07.
HÁZTARTÁSI MUNKA ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Háztartási munkának minősülnek a kizárólag a természetes személy és háztartásában vele együtt élő személyek, továbbá közeli hozzátartozói mindennapi életéhez szükséges feltételek biztosítását szolgáló következő tevékenységek: lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felügyelete, házi tanítása, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás.
További részletek»

MIKULÁS ÜNNEPSÉG SAJÓVÁMOSON
2012. december 06.

Önkormányzatunk támogatásával a Közösségi Házban december 2-án, vasárnap került megrendezésre a Mikulás ünnepség.A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel az idén is zsúfoltságig megtelt díszteremben izgatottan várták a műsort. Mielőtt a Télapó megérkezett volna, a gyerekeket Bobó és Karcsi Bácsi szórakoztatta a Huncut Krampusz című vidám, játékos előadásával. Kicsik és nagyok együtt játszhattak a Mikulás segédjével, a Krampusszal és hűséges ezermesterével, Karcsi bácsival. Hangos énekszó töltötte be a dísztermet mely hangulatával magával ragadta a gyerekeket. Vidáman énekelték, a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dalocskát. Miután a csengő megcsendült, a műsor végére megérkezett a várva várt kedves, Nagyszakállú, aki minden jelenlévő gyermeknek Mikulás csomagot ajándékozott.


JÖN A MIKULÁS!
2012. november 21.


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
2012. november 19.

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 27-én (kedd) 17 órai kezdettel képviselő- testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem: 3712 Sajóvámos, Munkácsy u. 2.
A testületi ülés napirendje: További részletek»


KÖZMEGHALLGATÁS
2012. november 19.

Sajóvámos- Község Önkormányzatának Képviselő - Testülete 2012. november 27-én (kedd) 16.00 órától - 17.00-ig közmeghallgatást tart, melyre tisztelettel meghívom.
Helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem
Tisztelettel:

Komjáthy Lajosné sk.
polgármester


ÚJ NEMZETI AGRÁRKAMARA: ÚJ ESÉLY A VIDÉKNEK
2012. november 07.
ÚJ NEMZETI AGRÁRKAMARA: ÚJ ESÉLY A VIDÉKNEK
Az új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal megalakul az új nemzeti agrár- és élelmiszer kamara.
A hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így minden őstermelő és egyéni vállalkozó is alanyi jogon tagjává válik az új egységes köztestületnek.
A leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Ha Ön még nem tette meg, mielőbb jelentkezzen be, mert a határidő a kamarai választásokon való részvételre nézve jogvesztő!
GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:
KÖTELEZŐ REGISZTRÁCIÓ NOVEMBER 30-ig !
REGISZTRÁCIÓS FELÜLET: WWW.AGRARKAMARA.HU
A regisztrációhoz ingyenes segítséget nyújt országszerte a 200 agrárkamarai tanácsadó (elérhetőségi lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózat is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. regisztracio@agrarkamara.hu.
Felhívás letölthető»

GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:
2012. november 07.
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ!
Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA. A törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok mellett az őstermelők és az egyéni vállalkozók is alanyi jogon tagjaivá válnak az új egységes köztestületnek.
Az új kamara legfőbb feladata a magyar agrárium megerősítése, versenyképességének növelése és érdekeinek hatékony védelme lesz, kibővült közfeladatokkal és hasznos tagi szolgáltatásokkal.
HATÁRIDŐ: 2012. NOVEMBER 30.
A törvény előírja, hogy a leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Eddig már közel 100 ezren teljesítették ezt a kötelezettségüket.
AMENNYIBEN ÖN MÉG NEM TETTE MEG, MIELŐBB REGISZTRÁLJON, MERT A NOVEMBER 30-I HATÁRIDŐ A KAMARAI VÁLASZTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELRE NÉZVE JOGVESZTŐ!
REGISZTRÁCIÓ: www.agrarkamara.hu
MOST MEGÉRI MINÉL ELŐBB REGISZTRÁLNI: a NOVEMBER 15-ig regisztrálók ingyenesen kézhez kapják az agrárkamara új e-mailes szolgáltatását, a hetente frissülő KAMARAI PIACFIGYELŐT, amely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci híreit, adatait gyűjti össze.
SEGÍT A KAMARAI TANÁCSADÓ ÉS A FALUGAZDÁSZ!
Ha technikai segítségre van szüksége a regisztrációhoz, azt ingyenesen igénybe veheti országszerte a 200 kamarai tanácsadó irodában (lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózatnál is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA IS SEGÍTI A REGISZTRÁCIÓT: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. regisztracio@agrarkamara.hu. Az Agrárkamara ezen felül november hónapban regisztrációs fogadóórákat is szervez a vidéki településeken, ahol a kamarai tanácsadó segítségével kényelmesen, helyben intézheti el regisztrációját.
Figyelje a településekre kihelyezett plakátokat!
További részletek
»

KÖLYÖKDISZKÓ
2012. november 02.TÖKFARAGÓ JÁTSZÓHÁZ
2012. október 27.
 


1956-ra emlékeztünk
2012. október 26.
Október 21-én, vasárnap délután megemlékeztünk a Hősi Emlékműnél a Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulójára.Az Arany János Általános Iskola tanulói - fáklyát tartva kezükben – felvonultak, majd felcsendült a Himnusz. Ünnepi beszédet mondott Komjáthy Lajosné polgármester asszony. Kihangsúlyozta azt, amit az 56-os forradalmároknak nem sikerült megvalósítani, az a III. Magyar Köztársaság kikiáltásával 23 évvel később megtörtént. Nem volt hiábavaló a hősök áldozata. Kérdés az, hogy ezzel a szabadsággal helyesen tudunk-e élni, szebbé, jobbá tudjuk-e tenni országunkat, községünket!Nagytiszteletű Szabó Zoltán református lelkész arról beszélt, hogy emlékeznünk kell azokra is, akik nem vettek részt az utcai harcokban, hanem a maguk csendes otthonaikban fohászkodtak a forradalom sikeréért.Tóthszegi István görög katolikus paróchus, beszédében az áldozatvállalást hangsúlyozta ki, hogy merjünk áldozatot hozni egymásért, hazánkért, szabadságunkért, hogy mindig szabad magyarok lehessünk és bátran vállaljuk magyarságunkat.A Sajóvámosi Népdalkör egy egyházi és egy hazafias énekkel emlékezett a nemzeti ünnepünkre.Az Arany János Általános Iskola diákjai előadásukkal felelevenítették a forradalom kitörésének okait, eseményeit és a boldog 12 nap után bekövetkezett megtorlás.A Szózat után községünk vezetésének képviseletében, Komjáthy Lajosné polgármester asszony és Lévai István alpolgármester koszorúzta meg a Hősi Emlékművet.Az Arany János Iskola nevében Póczos Barnabásné igazgató asszony és Kovácsné Tamás Ilona igazgatóhelyettes asszony, majd a Kincses Sziget Napközi Otthonos Óvoda részéről, Lipéczné Iván Katalin óvodavazető asszony és Baloghné Piszkor Erika óvónő koszorúzott.

A sajóvámosi fiatalok nevében Körtvélyesi Julianna és ifj. Szőr István újabb koszorút helyezett el. Megemlékezésünk zárásaként a hozzátartozók helyezték el az emlékezés virágait, ezzel is adózva a hősök emlékének.


SZÜRETI FELVONULÁS ÉS BÁL
2012. október 24.

A hagyományt fenntartva idén is megtartotta a Szüreti Felvonulást és Bált a Sajóvámosi Néptánccsoport.
A reggeli köd hamar felszállt, és kiváló időben sikerült megtartani a Felvonulást. A csoport próbáinak is helyet adó Kossuth Közösségi Ház elől indult a menet, majd a "Nagybolt" után bejártuk a falu majdnem minden utcáját. A Sajó utcánál csatlakozott a Felnőtt és Ifjúsági Lánytánc csoportokhoz a Csemete csoport, akik igazi hősként végigtáncolták az utat a Váci Mihály útig. Nem kis teljesítmény ez ilyen ifjú leányoktól és legényektől.
A faluban nagyon sokan vártak minket, sok helyen vendégséggel is, és köszönjük a kalapos fiúknak és kötényes kislányoknak adott támogatást. A csoport ezt -, mint minden évben - magára fogja fordítani. Új ruhát szeretnénk belőle varratni, és a kisfiúknak is kalapot szerezni.
A Felvonulás végére alaposan elfáradtunk, de nem volt még helye pihenésnek, mert este jött a neheze, hiszen a színpadon fellépni mindig extra idegesség, motiváció.
Minden csoport igyekezett a legjobb formáját mutatni, a tapsból ítélve sikerült is. A Bál majd pirkadatig tartott, és még a Csemete csoport tagjai is egészen hajnalig bírták a táncot.
Reméljük jövőre is megörvendeztethetjük a falu lakóit ezzel a hagyománnyal, örömet szerezhetünk vele és lelhetünk benne.

Kelemen Gábor


LOMTALANÍTÁS
2012. október 16.
 

ÉRTESÍTÉS!
Értesítjük Sajóvámos Község lakosságát, hogy
2012. október 24 - én (szerda) du. 13 órától
2012. október 28 - ig (vasárnap)

a Cirkont ZRt. " LOMTALANÍTÁST"végez,
az előző évek gyakorlatának megfelelően.
A feleslegessé, vagy használhatatlanná vált tárgyakat a
"ZÚGÓ" HÍDNÁL és a CSOKONAI út végén elhelyezett KONTÉNERBE kell rakni.
A lomtalanítást végző Cirkont ZRt. kéri a lakosságot, hogy az
ÉPÍTÉSI TÖRMELÉKET
zsákban rakva helyezzék el a konténerbe.
UNDORT KELTŐ anyagot pedig ne tegyenek a gyűjtőedénybe.
A lomtalanítás befejezését követően a fenti területekre szemetet vinni továbbra is TILOS !
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Sajóvámos


1956-os megemlékezés
2012. október 10.

SZÜRETI FELVONULÁS ÉS BÁL
2012. október 05.KI AZ A TALLÉR EDINA?
2012. október 2.

Én sem tudtam, amíg Szekrényes Miklós meg nem hívta az SMS egyik találkozójára. A Kossuth Közösségi Ház szokott otthont adni ezeknek a kulturális beszélgetéseknek, így volt ez most is.
Szép volt az idő, sütött a nap és a Szabadtéri színpad felől egy magas fekete hosszú hajú, trendi divat szerint öltözött (teli talpú, rövid szárú csizma) fiatal nő jött a Ház felé. Nahát Ő volt Tallér Edina első könyves író. A Húsevő c. rövid regényét mutatta be. Beszélt arról, hogy hogyan kel életre egy gondolat és lesz belőle könyv, hogyan lesz egy segítő szándékból forgatókönyv, színdarab, musical. Olvasott fel a már megírt könyvéből és a még csak készülőből is. Jó volt a hangulat most is.
Én a legtöbb beszélgetésen ott voltam, mert nem mindennap találkozhat az ember írókkal, művészekkel Sajóvámos utcáin.
Hogy ott voltam, most sem bántam meg!

Bodnár Judit


FALUGYŰLÉS
2012. szeptember 21.

KEDVES SAJÓVÁMOSI LAKOSOK!
Tájékoztatom Önöket, hogy 2012. szeptember 28-án (pénteken) 17.00 órai kezdettel a képviselő-testület FALUGYŰLÉST tart, a polgármesteri hivatal konferencia termében, melyre minden érdeklődőt tisztelettel meghívok.

Komjáthy Lajosné polgármester


PROGRAMOK
2012. szeptember 20.


A SAJÓVÁMOSI MŰVÉSZETI STAFÉTA VENDÉGE
2012. szeptember 5.A
SAJÓVÁMOSI MŰVÉSZETI STAFÉTA VENDÉGE a Kossuth Közösségi Házban 2012. szeptember 14-én, 17.00 órakor: TALLÉR EDINA író. Beszélgetőtárs: Szekrényesi Miklós


BEISKOLÁZÁSI SEGÉLY
2012. szeptember 3.

Tisztelt Szülők!
Sajóvámos Község Képviselő –testülete az Önkormányzat szűkös anyagi helyzetére való tekintettel, a beiskolázási támogatást jövedelemtől függően tudja biztosítani. A helyi általános iskolába járó, -valamint az egészségügyi ok miatt más település általános iskolájában tanuló-, a közép és felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanulók részére nyújt támogatást.
2012 évben azon családok jogosultak beiskolázási segélyre, ahol a megelőző hónapban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 40.000,-Ft/fő/hó, egyedülálló kérelmező esetében pedig 43.000,-Ft/fő/hó összeget.
A kérelem benyújtása formanyomtatványon történik, (a nyomtatvány a Polgármesteri Hivatalban beszerezhető) melyet 2012. szeptember 20-ig lehet leadni.
A kérelemhez mellékelni kell az iskolalátogatási igazolást, (a helyi általános iskolába járó gyermekek tanulói jogviszonyát az iskola igazolja) valamint a család jövedelemi helyzetére vonatkozó igazolásokat.
A támogatás mértéke:

  • Általános Iskolások részére: 7.000,- Ft/fő
  • Középiskolások részére: 8.000,- Ft/fő
  • Egyetemisták, főiskolások: 10.000,- Ft/fő
  • Óvodás gyermekek: 4.500,-Ft/fő

A jogosultak részére a támogatás kifizetése

2012. október 4 -én (csütörtök) 8 - 12-ig - 13 – 15 - óráig
2012. október 5-én (péntek) 8- 12 óráig
Polgármesteri Hivatal pénzügyi csoportjánál.

Sajóvámos Község Önkormányzata


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
2012. augusztus 28.

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-án (csütörtök) 17 órai kezdettel képviselő- testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem: 3712 Sajóvámos, Munkácsy u. 2.
A testületi ülés napirendje: További részletek»


SZENT ISTVÁN- NAPI ÜNNEPSÉG
2012. augusztus 21.

Sajóvámoson 2012. augusztus 18-án emlékeztünk meg államalapító királyunkról, Szent Istvánról, melyet egy egész napos rendezvény keretében ünnepeltünk meg.
A gyermekek részére a nap folyamán színes programokkal kedveskedtünk. Arcfestés, játszóház várta őket, valamint a DOTTÓ-kisvonat, amely kellemes településnéző körútra vitte a kirándulni vágyókat. A kicsiket ugrálóvár és az óriáscsúszda várta. Délután folyamán az Aranykapu Bábszínház Csuhajdáré élőzenés, óriásbábos interaktív gyerekműsorát láthatták. Bemutatkozott az Iron Forgs Trial extrém kerékpáros csapat. Akrobata produkciójukkal nagy sikert arattak.
Délután 4 órakor kezdődött az ünnepi megnyitó. Komjáthy Lajosné községünk polgármester asszonya egy verssel köszöntötte a jelenlévőket, majd beszélt Szent István királyunkról, akit a mai napig is példaképnek tekinthetünk. Tóthszegi István görög katolikus paróchus, valamint nagytiszteletű Szabó Zoltán református lelkész megosztották velünk gondolataikat és megáldották az új kenyeret.A megnyitó rész keretében láthattuk, hallhattuk a Népdalkör előadását, akik Szent Istvánt és művét méltató hazafias dalokat adtak elő. Ezt követte az óvodások, majd az iskolások verses, táncos műsora. Az ünnepség a Szózattal ért véget.
Kulturális programokkal folytatódott a délután. Megismerhettük Kántor Boglárkát, aki a Miskolci Nemzeti Színház gyermek színésze, varázslatos hangjával elbűvölte a nézőket. Késő délután megérkezett a nap sztárvendége: Radics Gigi. Erőteljes, ugyanakkor kellemes hangjával maga köré gyűjtötte az ott lévő közönséget. A fiatal énekesnő után a Sajóvámoson már jól ismert és kedvelt Fortuna Tánc és Divatstúdió showműsora következett. A bűbájos, fiatal táncosok bemutatója után településünk fiataljai léptek színpadra, elsőként az Art Revolution tánciskola növendékei. Őket követte a Sajóvámosi Néptánccsoport. Előadásuk - különösen a csemete csoporté - lenyűgözte a vendégeket. A tombolasorsolás előtt kihirdették a kispályás foci eredményeit. Az első helyen a " Jobb mint otthon söröző" játékosai végeztek. A tombolán ismét sokaknak kedvezett a szerencse, értékes nyeremények kerültek kisorsolásra. A kulturális programunk záró részeként a Dream Dance táncos lányai léptek színre, akik káprázatosan szerepeltek. Este a Tábortűz köré gyűlve annak szépségében gyönyörködhettünk. A hangulatfelelős DJ Bazso szolgáltatta a zenét a hajnalig szórakozó közönségnek.


SZENT ISTVÁN - NAPI ÜNNEPSÉG/LETÖLTHETŐ»
2012. augusztus 3.


Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója Sajóvámoson
X. SAJÓVÁMOSI CSALÁDI NAPOK
2012. július 16.

X. Sajóvámosi Családi Napok

Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója


CSALÁDI NAPOK 2012.07.13.
Kerépkártúra - Futóverseny

VÁMOS TELEPÜLÉSEK V. NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA
CSALÁDI NAPOK 2012.07.13.

Fotókiállítás - Helytörténeti vetélkedő

VÁMOS TELEPÜLÉSEK V. NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA 2012.07.13.
Vendégfogadás - Disco

VÁMOS TELEPÜLÉSEK V. NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA
2012.07.14.

CSALÁDI NAPOK
2012.07.15.
Szöveges beszámolók
X. SAJÓVÁMOSI CSALÁDI NAPOK, 10 éves a Kossuth Közösségi Ház /első nap»

VÁMOS TELEPÜLÉSEK V. NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓJA /első nap»

Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója SAJÓVÁMOSON/ második nap»
X. Sajóvámosi Családi Napok, 10 éves a Kossuth Közösségi Ház/ második nap»

X. SAJÓVÁMOSI CSALÁDI NAPOK PLAKÁT»
2012.július 10.

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a
Kossuth Közösségi Ház
10. születésnapja alkalmából megrendezendő
X. Sajóvámosi Családi Napokra
2012. július 13-ra és július 15-re

Július 13. péntek
  8.30 nevezés a kerékpártúrára, a Közösségi Háznál
  9.00 Kerékpártúra
(Sajóvámos-Szirmabesenyő-Sajókeresztúr-Sajóecseg-Boldva-Sajósenye-Sajóvámos, kb 17 km)
Kérünk minden résztvevőt, hogy láthatósági mellényét, a KRESZ értelmében hozza magával!
  11.00 "Fussunk Vámoson!" futóverseny
  18.15 Fotókiállítás megnyitó
  18.30 Helytörténeti vetélkedő
Július 15. vasárnap
  14.00 Üvegfestő játszóház, aszfaltrajzolás, ugrálóvár várja a kicsiket
  14.45 Megnyitó, vetélkedők eredményeinek kihirdetése
  15.05 "Ki mit tud?" Eredményes szereplői
  15.30 Shotokan karate bemutató
  16.00 Bábelőadás
  17.00 Art Revolution Tánciskola
  17.30 Zumba bemutató
  17.45 Sajóvámosi Néptánccsoport
  18.20 Dream Dance Tánciskola
  19.00 Köszöntőt mond: Komjáthy Lajosné polgármester asszony és Molnárné Cseh Mária körjegyző asszony, a Sajóvámosi Közösségi Házért Közalapítvány elnöke,
  19.30 Szülinapi torta
  20.00 Tombolahúzás
  20.30 Kívánságlufi eregetés

Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója SAJÓVÁMOSON
2012. július 13-15.
Plakát »
2012. július 9.

Kedves Sajóvámosiak!
Örömmel tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozójának rendezési jogát 2012. évben Sajóvámos község kapta meg.
A Vámos Települések Szövetsége 2007-ben alakult, 20 tagja van, akik ezen a jeles napon küldöttségükkel képviselik településüket.
A rendezvény 2012.07.13-14.-15. –én lesz, melyet már javában és nagy izgalommal szervezünk.
Tisztelettel meghívom Önöket 2012. július 14. napjára (szombat) 10 órakor kezdődő hivatalos ünnepélyünkre, melyen köszönthetjük a határon át nyúló szlovák és erdélyi testvéreinket és a többi hazai Vámos nevű település résztvevőit.

Elöljáróban csak annyit, hogy itt lesz a Dodo kisvonat, amivel kicsik és nagyok beutazhatják a települést.Valamennyi korosztálynak színes programmal kedveskedünk mindhárom napon.Péntek délután a Kossuth Közösségi Házban helytörténeti vetélkedővel indul a három napos szórakoztató program. Este Discoval zárjuk a napot az Iskola parkjában. Szombaton reggel 8 órától Zeneszóval ébresztjük a kedves lakosokat, a Pénzügyőr Zenekar közreműködésével. Lesz Ugráló Vár, Hab party, asztalitenisz verseny, melyre várjuk a vállalkozó kedvű személyeket.Kispályás foci keretében mérik össze tudásukat a vendég települések sportszerető játékosai. Fellép Fortuna divat Studio Eszlári Zita vezetésével. A Sajóvámosi Népdalkör mutatkozik be vendégeinknek, Tötös Roland és Szajkó Anita énekel nekünk. Az Arany János Általános Iskola tehetséges gyermekei, valamint a Kincses Sziget óvoda óvodásai lépnek fel. A nap folyamán lesz arcfestés, hajfonás. A délutáni kellemes időtöltés érdekében kulturális programot adnak a résztvevő vendég települések is. Megismerhetjük egymás kulturális értékeit.
Az esti bálon VPOP tánczenekara húzza majd a talpalávalót.
Az est fénypontja Tolvay Renáta lesz.
Nem maradhat el a tűzijáték sem.Gasztronómiai finomságokkal tesszük még emlékezetesebbé a Találkozót. Az izgalmat fokozza majd a Tombola, értékes nyeremények várják majd a szerencséseket.
Vasárnap kerül sor a Kossuth Közösségi Ház születésnapjának 10. Jubileumi Ünnepségére, délután pedig a szokásos Születés Napi tortát közösen fogyasztjuk el. Nem kis feladat előtt állunk, a szervezési munkák már javában folynak
.A parkosítás, virágosítás mellett kérjük a kedves lakosokat, hogy ingatlanjaik előtt szíveskedjenek a közterületet rendben tenni. Megkerestük a helyi vállalkozókat, intézményeket, beszállítókat és örömmel újságoljuk, hogy megértő segítőkre találtunk.
Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
 
Sajóvámos Község Önkormányzata
Részletes programok»

XIX. PINCEBÁL 2012. június 30. KÉPEK
2012. június 30.

Az idén is sokak örömére, megrendezésre került a Pincebál. Mint mindig, most sem maradhatott el a Borverseny és az immár második alkalommal megrendezett Süteményverseny.
A Borverseny győztese Jancsurák Zoltán lett, a Süteményversenyből -megvédve tavalyi címét - Tóth Csilla került ki győztesen.
18 órakor megkezdődött az ünnepi műsor. Először a Népdalkör majd a Néptánccsoport előadása következett. A kedves nézők viharos tapssal jutalmazták produkciójukat.
Este 8 órakor Komjáthy Lajosné polgármester asszony köszöntötte a vendégeket és ünnepélyesen megnyitotta a XIX. Sajóvámosi Pincebált.
A tombolahúzás után különleges fellépők érkeztek: a Főnix Tűzzsonglőr Csoport. Zenéjükkel, táncukkal és a tűzzel való játékukkal elkápráztatták a közönséget.
A hajnalig tartó báli hangulatról, Czaga József zenész gondoskodott.
A Sajóvámosi Önkormányzat nevében köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik munkájukkal, anyagi és természetbeni felajánlásukkal segítették a Pincebál megrendezését.


PINCEBÁL 2012. JÚNIUS 30. plakát»
2012. június 22.

Szeretettel meghívjuk a tavalyi évhez hasonlóan remeknek ígérkező XIX. PINCEBÁLRAmelyet a Sajóvámosi Belső Pincesoron 2012. június hó 30. napján rendezünk meg.
A program:
12:00 - 16:00 nevezés a Borversenyre, és a Süteményversenyre
18:00 A belső pincesoron műsort ad: a Sajóvámosi Néptánccsoport, és a Sajóvámosi Népdalkör
20:00 Hivatalos Báli Megnyitó,
Köszöntőt mond Komjáthy Lajosné polgármester
A sütemény- és borverseny eredményhirdetése,
Tombolahúzás
20:30 Utcabál hajnalig, a zenét szolgáltatja: Czaga József
21:15 Bemutatót tart a Főnix Tűzzsonglőr Csoport
A Borversenyre nevezni Váradi Lajos pincéjénél lehet fél liter Sajóvámoson termelt borral, a Süteményversenyre Csenge Lászlóné Drótos Erika pincéjénél 6 szelet süteménnyel. A nevezés díjtalan
A rendezvényen a szomjas embereket Váradi Lajos pincéjénél italbüfé,
az éheseket 400 Ft/adag áron babgulyás várja.
Szeretettel vár mindenkit a rendezvény szervezője:Sajóvámos Község Önkormányzat


IDŐSEK NAPJA SAJÓVÁMOSON képek
2012. június 29.

Sajóvámoson immár 20 éve, minden évben megrendezésre kerül az Idősek Napja. Ezen jeles eseményre minden 70. életévét betöltött sajóvámosi, szépkorú meghívást kap. Ebben az évben erre június 29-én került sor.
Az Önkormányzat valamennyi dolgozója lelkesen készült erre a napra.
Szépen megterített asztal, finom ebéd, ajándék várta a kedves, idős embereket.
Az ajándék tartalma törölköző, konyharuha, édesség valamint Kardos Lajosné, Szólya Zsuzsanna és ifj. Váradi Lajos képviselő úr egy-egy doboz sör felajánlása volt.
A rendezvényt, Komjáthy Lajosné polgármester asszony szíveket melengető, ünnepi köszöntője nyitotta meg. Az időseket köszöntve, minden kedves ünnepeltnek kívánt: "…békés, nyugodt időskort, Isten áldásával kísérve."
Az egyházi vezetők közül, Tóthszegi István görög katolikus paróchus mondott ünnepi beszédet.
A Kincses Sziget Óvoda és az Arany János Általános Iskola növendékei verssel kedveskedtek az idősen is szép nagymamáknak és nagypapáknak.
Az ünnepi műsort a Népdalkör előadása zárta, akik dalaikkal vidám hangulatot varázsoltak az ünnepeltek örömére.
Külön ajándékot kaptak a névnapjukat, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplők, valamint Horkai Andrásné, aki ez év május 9-én töltötte be 100. életévét.Az idősek nevében Madarász Istvánné mondott köszönetet polgármester asszonynak, hogy idén is lehetővé tette e szép ünnep megrendezését.
Az ebéd elfogyasztása után egy kis nótázás, kötetlen beszélgetés következett, majd ajándékkal a kezükben elbúcsúztak egymástól jó barátok, ismerősök, szomszédok; abban bízva, hogy jövőre ismét találkoznak.


IDŐSEK NAPJA SAJÓVÁMOSON
2012. június 22.

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE
2012. június 29-én ( pénteken) 14 órakor
IDŐSEK NAPI ÜNNEPSÉGET TART
A Kossuth Közösségi Házban.


GYÜMÖLCSÖS ÜLTETVÉNYEK ÖSSZEÍRÁSA 2012
2012. június 20..

Sajtó háttéranyag
Az agrárgazdaság megalapozott irányításához, ezen belül az értékesítés és az export tervezéséhez, a fejlesztési koncepciók kidolgozásához, valamint a közösségi támogatások elnyeréséhez alapvető követelmény, hogy pontos ismeretekkel rendelkezzünk - többek között - a Magyarországon termesztett egyes gyümölcsfajok termelésének jellemzőiről.További részletek»


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
2012. február 9.

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. június 25-én (hétfő) 17 órai kezdettel képviselő- testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem3712 Sajóvámos, Munkácsy u. 2. A testületi ülés napirendje: További részletek»


SAJÓVÁMOSI MŰVÉSZETI STAFÉTA VENDÉGE
2012. június 5.

MEGHÍVÓ A PÜNKÖSDI GÖRÖG KATOLIKUS BÁLBA
2012. május 12.

ÖNKORMÁNYZATI ADÓSZÁMLÁK KIMUTATÁSA
2012.április 04.

Adófizetési kötelezettségeiket a Sajóvámos Polgármesteri Hivatal, Boldva és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett alább felsorolt számlaszámain teljesíthetik:

Számla megnevezése
Számla száma
Iparűzési adó beszedési számla 54300077-10000238
Gépjárműadó beszedési számla 54300077-10000245
Talajterhelési díj beszedési számla 54300077-10001095
Termőföld bérbeadásából szárm.jöv.besz.szla. 54300077-10000207
Késedelmi pótlék beszedési számla 54300077-10000180
Idegen bevételek beszedési számla 54300077-10000221
Egyéb bevételek beszedési számla 54300077-10000214
Államigazgatási eljárási illeték beszedési számla 54300077-10000984
Bírság számla 54300077-10000197

MEGKEZDŐDÖTT AZ ISKOLA BELSŐ FELÚJÍTÁSA
2012. április 23.
Sajóvámos Község Önkormányzata 2011. évben sikeresen pályázott a BM. Infrastrukturális alapra, és 20 millió forintot nyert az Arany János Általános Iskola felújítására. Április hónapban megkezdődött a beruházás, mely elsősorban az elektronikai vezetékek, a nyílászárók cseréjére és a fűtéskorszerűsítésre irányul.

A támogatási szerződésben vállalta az Önkormányzat, hogy az elnyert támogatás 5%-ának erejéig közfoglalkoztatottakat alkalmaznak. A képek is bizonyítják, hogy nagy lendülettel haladnak a felújítási munkák, ugyanakkor az iskola másik épületrészében zavartalanul folyik a tanítás is


MEGJELENT A SAJÓVÁMOSI KISBÍRÓ 1.száma
2012. április 23.

ELSŐSÖK BEÍRATÁSA
2012.április 12.

Tisztelt Leendő Első Osztályosok Szülei!

A sajóvámosi Arany János Általános Iskolában az első osztályosok beiratkozása 2012. április 26-án 8 órától 16 óráig és április 27-én 8 órától 14 óráig lesz. A kedves szülők a beiratkozáshoz az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal:
  • születési anyakönyvi kivonat,
  • óvodai szakvélemény,
  • a gyermekről 1 db. igazolványkép, melyet - a legújabb rendelkezés szerint - az Okmányirodában kell elkészíteni. Ehhez születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya szükséges.
  • 1400 Ft a diákigazolvány elkészítéséhez,
  • a gyermek TAJ száma.

Póczos Barnabásné
igazgató


KINCSES SZIGET ÓVODA
2012.április 12.

KEDVES LEENDŐ ÓVODÁSOK, KEDVES SZÜLŐK!
Szeretnénk megismerkedni Veletek és Szüleitekkel, bemutatni színes és vidám óvodai életünket, mindennapos tevékenységeinket. Ezért szeretettel várunk, hívunk még óvodánkba nem járó, minden kíváncsi gyermeket egy sokoldalú, tevékenyen eltöltött közös délelőttre: 2012. április 25.-én 9.30-tól - 11.30-ig.
Bízunk benne, hogy elfogadjátok meghívásunkat és reméljük, hogy ez a közösen eltöltött idő elnyeri a Ti és Szüleitek tetszését és bátran, vidáman várjátok az elkövetkező óvodai éveket.
Óvónénik, dadusnénik és az óvodás gyerekek.

AZ ÓVODAI BEIRATKOZÁS IDŐPONTJA!
2012. MÁJUS 14.-TŐL MÁJUS 18.-IG 9.00-TŐL - 15 - IG LESZ A KINCSES SZIGET ÓVODÁBAN.
A BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES A
GYERMEK SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONATA ÉS A TAJ SZÁMA.

Lipéczné Iván Katalin
óvodavezető


HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ Második nap
2012.április 12.
Idén is megtartottuk a Húsvéti Tojásfestő Játszóházat. A gyerekek nagyon örültek, hogy idén új mártogatós teknikát is kipróbáltunk. Sok szép tojást festettek a gyerekek, reméljük a lányok locsolói is meg voltak vele elégedve az ünnepek alatt. Kardos Péter képviselő úr 30 tojást ajánlott fel a játszóháznak, így a geyerekek tényleg kiélhették kreativitásukat, valóban sok tojást festett mindenki. Csupa nevetés, móka volt az asztalok körül most is, és szokás szerint minden gyerek sajnálta; csak jövőre lesz megint húsvét, nem jövő héten.

JÖVEDELEM 1 %
2012.április 05.

Kérjük Önöket,
hogy személyi jövedelemadójuk 1 %-ával támogassák a
Sajóvámosi Közösségi Házért Közalapítványt.
Adószám: 18428377-1-05

Eddigi felajánlásaikat köszönjük, a továbbiakban is számítunk támogatásukra!

Molnárné Cseh Mária
a Sajóvámosi Közösségi Házért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke


EBOLTÁS
2012. március 26.

Sajóvámos községben a 2012. évi kötelező veszettség elleni eboltásra és kötelező féregtelenítésre 2012. április 17-én, kedden 10 - 11 óra között kerül sor.
Pótoltás ideje: 2012. április 20-án, pénteken 14.00-15.00 óra között.
Oltás helye: Tűzoltószertár előtti terület
Az oltás és féregtelenítés díja az oltás helyén: 3500 Ft ebenként.
Az eb tartási helyén kérésre: 4500 Ft ebenként az oltás napján.
A veszettség elleni oltás és féregtelenítés minden három hónapos életkort betöltött eb számára kötelező, elmulasztása szabálysértésnek minősül, mely 50000 Ft-ról induló állategészségügyi bírsággal büntetendő. Az egyszer már oltott 1 évnél fiatalabb ebeket 6 hónapon belül kötelező újraoltatni!

Amennyiben kutyája időközben elpusztult vagy elveszett, a sorszámozott oltási könyvet szíveskedjen leadni az oltás helyén vagy a Polgármesteri Hivatalban, hogy a nyilvántartásból törölni tudjuk.
Az elveszített oltási könyvek pótlása 500 Ft-ba kerül!


HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZ
2012. március 22.
Jönnek a locsolkodók, és személyes ajándékot szeretnél adni nekik? Szeretsz kézműveskedni? Unatkozol?
Mi tudjuk a megoldást: Húsvéti Tojásfestő Játszóház
Kossuth Közösségi Ház, 2012. április 5. (csütörtök) 17:00
A korábbi évek sikerére való tekintettel idén új teknikákkal is várunk minden kedves érdeklődőt.
A foglalkozásra mindenki hozzon magával tojást,
a festéket mi biztosítjuk!

MEGEMLÉKEZÉS MÁRCIUS IDUSÁRÓL Második nap
2012.március 15.
Idén is az Arany János Áltanos Iskola műsorával emlékeztünk az 1848 márciusában történtekre. A műsort Póczos Barnabásné igazgatóasszony beszéde nyitotta, aki azt is kiemelte, nem csak a forradalom, hanem az azt megelőző reformkor során elért vívmányok is méltók az emlékezésre, dícséretre. A negyedik osztályos tanulók - osztályfőnökük, Lengyelné Béres Emese felkészítésével - az ünnepre annak méltóságának, hangulatának teljes elénk tárásával emlékeztek. Műsoruk tartalmazott verseket, táncot, és elénk tárták a forradalom kitörésének reggelét, amikor még csak érezni lehetett, hogy valami nagy van készülőben. A Nemzeti Dal alatti kokárdatűzés és ének, majd az élő kokárda, közepén a zászlós Petőfivel is pompás látványt nyújtott.A megemlékezés végén Takács István, Sajósenye polgármestere kedveskedett egy gyönyörű térképpel községünknek a két falu közötti sok éve tartó jó kapcsolatot köszönve, melyet Komjáthy Lajosné polgármester asszony vett át. Az ajándék embermagasságú másolata egy 1510-es keltezésű lexikonban, bizonyos Lázár diák által készítetett kézi festésű, Magyarország domborzatát és településeit ábrázoló térképnek. Ahogy mi tudjuk, ez Sajóvámos első térképészeti ábrázolása. Polgármester asszony meghatódva köszönte meg az ajándékot, és a további jövőépítést tervezve kiemelte ez a múlt, melyet ismerni kell, hogy most tudjuk írni a jelent, és majd a jövőt a műsort adó gyerekek, ha eljön az ő idejük.
Egy szép megemlékezés végén gyönyörű ajándékot kapott településünk, bár minden ünnepünk ily szép lehetne!

PÁLYÁZAT: ÁLTALÁNOS ISKOLA IGAZGATÓ
2012. március 2.
Sajóvámos Község Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Arany János Általános Iskola Általános Iskola igazgató (magasabb vezető) munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2012. április 30.
A pályázat letölthető»

KÉZIMUNKA SZAKKÖR
2012. március 1.
Kedves varró, hímző, gobelinező, kötő, horgoló, vagy egyéb kézimunkát végző sajóvámosi lakosok!
Kézimunka Szakkört szeretnénk létrehozni, mert tudomásunk szerint sokan töltik ezzel szabadidejüket, és arra gondoltunk, milyen jó lenne, ha ezek az emberek meg tudnák mutatni egymásnak technikájukat, és hasznos információkat is tudnának cserélni, pl.: honnan érdemes beszerezni az alapanyagokat, ki melyik katalógust ajánlja, stb.
Várunk szeretettel mindenkit március 8-án (csütörtökön) 16:30-kor a Kossuth Közösségi Házban, aki érdeklődik a kézimunka iránt!


A KISMALAC ÉS A FARKASOK
2012. március 1.

"Volt a világon egy kis malac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. Egyszer, amint ebben a kis házban főzögetett magának, odamegy egy nagy, ordas farkas, beszól az ajtón:"
Ha kíváncsi vagy hogy folytatódik a mese, gyere el március 27-én (kedden) 10 órára a Kossuth Közösségi Házba!
Belépő 400Ft/fő 2 éven aluliak számára a belépés ingyenes.


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
2012. február 9.

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. február 14-én (kedd) 16 órai kezdettel képviselő- testületi ülést tart melyre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem 3712 Sajóvámos, Munkácsy u. 2.
A testületi ülés napirendje: további részletek»


RENDKÍVÜLI HIDEG VÁRHATÓ
2012. február 3.

A meteorológiai előrejelzések alapján a hét második felében jelentős lehűlés, havazás és viharos szél miatt hófúvások várhatóak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság határozatában foglaltaknak megfelelően a sajóvámosi székhelyű Helyi Védelmi Bizottság a rendkívüli időjárásra történő felkészülési feladatok végrehajtására, valamint az esetlegesen szükségessé váló operatív tevékenység biztosítása érdekében rendkívüli ülésén az alábbiakat határozza meg...Tovább»


MEGHÍVÓ TESTÜLETI ÜLÉSRE
2012. február 2.

Sajóvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. február 7-én (kedd) 15 órai kezdettel képviselő- testületi ülést tart melyre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Konferencia terem 3712 Sajóvámos, Munkácsy u. 2.
A testületi ülés napirendje: további részletek»


SPORT KLUB FARSANGI BÁLJA
2012. február 2.
A Sajóvámosi Sport Klub farsangi bált szervez, melyre szeretettel meghív minden érdeklődőt.

Időpontja: 2012. február 18. 19.00
Helye: Kossuth Közösségi Ház
Belépő ára: 4.000 Ft/fő
Támogató jegyek: 1.000 Ft/db

Programok: zenés műsor; svédasztalos vacsora; tombola
A zenéről és a jó hangulatról Molek Csongor gondoskodik.

Jegyek igényelhetők: Bertók Zoltán, ifj. Váradi Lajos, Takács Gábor


A VARRÓ SZAKKÖR FOLYTATÓDIK
2012. január 19.


2012-ben is várunk minden kézimunkával foglalkozó, vagy az iránt érdeklődő sajóvámosi lakost, kortól függetlenül!
Várunk tehát mindenkit szombatonként 16:30-tól a Kossuth Közösségi Házban!
Mutassuk meg egymásnak mit tudunk!


MEGHÍVÓ DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS ALAPFOKÚ KÉPZÉSRE
2012. január 14.
"Digitális írástudás alapfokon" néven informatikai, számítástechnikai képzést
indítunk a sajóvámosi Kossuth Közösségi Házban.
A képzés célja, hogy a számítógéppel, mint hasznos munka- és szabadidős eszközzel megismertessük az érdeklődőket. Reményeink szerint a tanfolyam végére minden jelentkező képes lesz a Microsoft Word szövegszerkesztő programmal egy adott szöveget megformázni, abba internetről, vagy más szövegből tetszőleges tartalmat beilleszteni, és a kész dokumentumot valamely adathordozón vagy elektronikus levélben rendeltetési helyére továbbítani.
A képzés az alapoktól indul, tehát várunk olyanokat is, akik soha nem kerültek még kapcsolatba számítógéppel, sőt kifejezetten rájuk építenénk a tanfolyamot.
A képzéseket késő délutánra tervezzük, így azoknak is elérhető lesz a képzés akik napközben dolgoznak.
Az első két alkalom időpontja:
Január 24. (kedd) 18:00-20:00,
Január 25 (kedd) 18:00-20:00.

A további időpontokat ezen a két alkalmon megbeszéljük, úgy, hogy az minél több embernek megfeleljen.
Szeretettel várunk mindenkit a képzésre!
A szervezők


MEGHÍVÓ
2012.január 4.

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, érdeklődő ismerőseit
2012. január 14-én (szombaton)
16:00 órára Sajóvámosra a Kossuth Közösségi Házba a
PILLANATOK
című kiállítás megnyitójára.
A kiállítást megnyitja: Gergely Éva pedagógus
A kiállítás megtekinthető január 27-ig nyitvatartási időben.
A képek egy része megvásárolható.

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Saint-Exupery
Én mégis megkíséreltem láthatóvá tenni a képeimen.
Szeretettel ajánlom minden érdeklődőnek.
Körtvélyesi Mária


SZILVESZTERI BÁL Második nap
2012. január 4.

Idén a korábbi évektől ugyan kisebb létszámmal, de változatlanul remek hangulatban fordult előre egyet az évek kereke a Kossuth Közösségi Házban.
Fél nyolc körül már majdnem minden vendég megérkezett, majd egy rövid köszöntő és az elmaradhatatlan koccintás után következett a vacsora. A desszert mellé érkezett a műsor, a Kassai Thália Színház remek kabaréjelentekkel és énekekkel alapozta meg a vidám hangulatot.
Éjfél előtt még mindenki megölelte párját, hisz ki tudja, lehet most jön el a világvége, de ez szerencsére nem következett be - idén sem - így a pezsgős koccintás után folytatódott a mulatozás.
A tombolán annak természete miatt kinek nagyobb, kinek kevesebb szerencséje volt, de végül minden asztaltársaság nyert valamit.
A bálnak csak a hajnal vetett véget, remek kis évkezdet volt ez, reméljük, jövőre megkétszereződik a társaság és talán a jókedv is.Sajóvámosi Prospektus
Képek Sajóvámosról

 

© 2002 - 2018 Minden jog fenntartva! Sajóvámos Község Önkormányzata
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.